"Naš koncept"

Završnica Sarajevo Modest Fashion Festivala i dodjela priznanja “Žene koje osnažuju”

Sarajevo Modest Fashion Festival

Pored kreativaca i umjetnica koji predstavljaju svoje ručne radove, na otvorenju Festivala su bile održane modne revije garderobe za žene i prezentacije novih kolekcija dizajnera koji preferiraju koncept modest stila: Stylinger, Latifa Fashion Design, Nit i Čarobni Konac

Drugu godinu za redom održava se Sarajevo Modest Fashion Festival u organizaciji Udruženja Naš koncept, koji od 8. do 17. augusta okuplja domaće kreativce iz domene odjeće, nakita i ostalih modnih dodataka.

Nakon 10 dana trajanja Festivala, najavljena je ceremonija zatvaranja koja će biti održana u srijedu, 17. augusta, s početkom u 17.30 sati ispred BBI Centra, gdje će pored modne revije, izložbe odjevnih predmeta, modnih dodataka i prirodne kozmetike, biti organizovano i takmičenje u izradi turbana.

Na završnoj ceremoniji će bit upriličeno dodjeljivanje Priznanja “Žene koje osnažuju” istaknutim damama koje su na razne načine dale svoj doprinos osnaživanju, promociji i ravnopravnosti bh. žene u društvu. Priznanje će biti uručeno gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić, Aidi Zubčević direktorici FAVEDA d.o.o. i predsjednici Udruženja poslovnih žena BiH, Sabihi Husić, direktorici Udruženja “Medica” Zenica i direktorici Centra za promociju civilnog društva (CPCD) Aidi Dagudi, što će sigurno doprinjeti dobroj posjećenosti ovogodišnjem 2. Sarajevo Modest Fashion Festivalu, ističu organizatori.

Cilj ovog sarajevskog modnog festivala jeste da se promoviše umjerena moda koja, ističu organizatori, znači osnaživanje žena i koja se odnosi na gracioznost, samopouzdanje i iznad svega udobnost. Ključ za to kako se oblačiti umjereno i sa stilom je razvijanje dobrog osjećaja za prikladnost, a pritom to činiti samouvjereno i zanosno kupovinom proizvoda bh. poduzetnica, navode iz Uduženja Naš koncept.

Pored kreativaca i umjetnica koji predstavljaju svoje ručne radove, na otvorenju Festivala su bile održane modne revije garderobe za žene i prezentacije novih kolekcija dizajnera koji preferiraju koncept modest stila: Stylinger, Latifa Fashion Design, Nit i Čarobni Konac.

Održan je i panel “Modest Fashion kao mainstream” – da li društveni mediji ili lična opredjeljenja umjerenu modu čine vidljivijom, o čemu su svoje stavove dale Nađa Lutvikadić Fočo – rukovoditeljica Sektora za upravljanje promocijom BH Telecoma i predavačica za korporativne komunikacije, Aida Korman – modna dizajenrica i Suzana Huseinbegović – Lifestyle Influenserica.

Ambasadorica ovogodišnjeg Sarajevo Modest Fashion Festivala je mlada inspirativna, Nejla Čajlaković Efendić, koja promoviše elegantan stil bh savremene mlade žene preferirajući kreacije novih bosanskohercegovačkih modest brandova. Nejla je bila i moderatorica panela, te je i voditeljica programa cijelog Sarajevo Modest Fashion Festivala.