Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Halyna Hutchins

Žena koju je na setu usmrtio Alec Baldwin bila je zvijezda u usponu

baldwin zena (1)

Porijeklom iz Ukrajine, Halyna je odrasla u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu okruženoj sobovima i nuklearnim podmornicama

Svijet obilazi vijest o smrt snimateljice Halyne Hutchins koju je pucajući iz rekvizita na snimanju filma ubio Alec Baldwin. Svijet filma je shrvan vijestima o smrti snimateljice, a od nje se opraštaju brojne kolege iz svijeta produkcije.

Halyna Hutchins bila je snimateljica s prebivalištem u Los Angelesu koja je diplomirala na konzervatoriju AFI 2015. godine i od tada je ostvarila nekoliko uspješnih projekata. Halyna je izabrana za jednu od američkih kinematografskih zvijezda u usponu 2019. godine.

Njen rad na superherojskom akcijskom filmu Archenemy Adama Egypta Mortimera, u kojem glumi Joe Manganiello, premijerno je prikazan na Beyond Festu 2020. i bio je u službenoj konkurenciji na Sitges International Film Festivalu, dobivši nominaciju za najbolji film.

Porijeklom iz Ukrajine, Halyna je odrasla u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu okruženoj sobovima i nuklearnim podmornicama. Diplomirala je međunarodno novinarstvo na Kijevskom nacionalnom sveučilištu u Ukrajini, a prethodno je radila kao istraživačka novinarka u britanskoj dokumentarnoj produkciji u Europi.

Podsjetimo, ispalivši metak iz rekvizita, Alec Baldwin je na filmskom setu u Novom Meksiku u četvrtak ubio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu, priopćila je policija. Incident se dogodio na snimanju filma Rust, stoji u saopćenju ureda šerifa okruga Santa Fe.

“Ured šerifa potvrđuje da su dvije osobe nastrijeljene na snimanju filma Rust. Direktorica fotografije Halyna Hutchins (42) i redatelj Joel Souza (48), nastrijeljeni su kad je metak iz rekvizita ispalio producent i glumac Alec Baldwin (68)”, stoji u priopćenju policije.