Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zubarka iz Francuske pobijedila na izboru za Miss Universe (FOTO)

Iris Mittenaere

Dvadesetčetverogodišnja miss Francuske Iris Mittenaere okrunjena je u ponedjeljak na Filipinima kao nova Miss Universe.

Ova atraktivna Francuskinja rođena je u Lilleu na sjeveru Francuske. Ima diplomu Stomatološkog fakulteta voli ekstremne sportove, putovanja i francusku kuhinju. Ona je tek druga Francuskinja koja je osvojila ovu titulu i prva Evropljanka nakon 15 godina.

Njezine dvije pratilje su Miss Kolumbije i Miss Haitija. Ulazak u Top 12, osim nje, izborile su ljepotice iz Kenije, Indonezije, SAD-a, Meksika, Perua, Paname, Kolumbije, Filipina, Kanade, Brazila i Haitija.

I ove je godine u finale takmičenja ušla samo jedna Evropljanka, i to baš pobjednica te se ponovno pokazalo da na izboru za Miss Universe još uvijek dominiraju latinoameričke ljepotice.

Nova Miss Universe godinu će dana živjeti u New Yorku, a za vrijeme mandata uz brojne nagrade koje uključuju garderobu, nakit, usluge stilista dobivat će mjesečnu plaću i živjeti u elitnom dijelu grada te će godinu dana biti ambasadorica raznih kampanja, putovati svijetom, biti uzor mladim ženama diljem svijeta i obavljati sve aktivnosti koju pred nju stavi agencija WME/IMG, partner kompanija od Miss Universe Organization.

Steve Harvey ponovo se vratio kao domaćin u show nakon što je u izboru 2015. pobjednicom proglasio pogrešnu osobu.