SHOWbuzz

"GQ"

Zvijezda “50 nijansi sive”: U finansijskom smislu transformisan je moj život i život moje porodice

31/10/2021

Osvrnuo se i na svoj život prije glumačke karijere, kada je kao model krasio modne kampanje brojnih poznatih brendova, poput Diora i Calvina Kleina

Glumac Jamie Dornan osvrnuo se u nedavnom intervjuu za britansko izdanje časopisa GQ na svoju ulogu u popularnoj trilogiji 50 nijansi sive, koja mu je katapultirala holivudsku karijeru. Dornan smatra da uloga Christiana nije učinila nikakvu štetu njegovoj karijeri.

“Bio sam dio filmske franšize koja je zaradila više od jedne milijarde dolara i ni po čemu nije učinila štetu mojoj karijeri. Ne sramim se reći da je trilogija 50 nijansi sive u finansijskom smislu transformirala moj život i život moje porodice. Zbog toga ću joj uvijek biti zahvalan”, rekao je glumac.

“Iako su kritičari imali štošta negativnoga za reći o filmovima, fanovima knjiga su se svidjeli. Ipak, imam problem s tim što cijelu franšizu brojni vide kao šalu. Svi koji su učestvovali na stvaranju trilogije, uključujući mene, naporno su radili i dali sve od sebe”, dodao je.

Dornan je priznao da je osjećao ogroman pritisak da svijetu dokaže svoj glumački talent nakon premijere posljednjeg nastavka trilogije 2018. godine.

“Kada god bih snimio neki film, u medijima bi uvijek naglasili da je to nešto najbolje što sam učinio nakon 50 nijansi. Još uvijek imam osjećaj da se moram dokazivati i plaćati cijenu svoje odluke da glumim u trilogiji”, rekao je.

Osvrnuo se i na svoj život prije glumačke karijere, kada je kao model krasio modne kampanje brojnih poznatih brendova, poput Diora i Calvina Kleina. Priznao je da se tada pred djevojkama pretvarao da je krajobrazni arhitekt jer se sramio svoje karijere modela.

“Nisam volio biti model i dan danas ne volim kada me neko fotografiše, jer mi je to potpuno čudno i neprirodno. Nije zabavno kada vam neko stalno govori da biste trebali pomicati glavu”, izjavio je Dornan.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.