Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvijezda “Moderne obitelji” peti put zaredom najplaćenija glumica na svijetu

sofia-vergara

Američka glumica kolumbijskog porijekla Sofia Vergara, zvijezda humoristične serije “Moderna obitelj”, po podacima časopisa Forbers, peti put zaredom osvaja titulu najbolje plaćene tv-glumice u svijetu.

Vergara (44) je prošle godine, po podacima Forbesa, zaradila 43 miliona dolara. Osim ulogom u popularnoj seriji, Sofia zarađuje i brojnim reklamnim kampanjama, a jedna od njih je i unosan ugovor s Head & Shouldersom.

Kolumbijska glumica posjeduje i agenciju Latin World Entertainment koja otkriva nove agente.

Slijedi je kolegica Kaley Cuoco (30). Penny iz serije “Teorija velikog praska” može se pohvaliti sa zarađenih 24,5 miliona dolara, iako je to gotovo dvaput manje od Vergare.

I ona pored uloge koja ju je proslavila, zarađuje dodatnim snimanjima reklama.

Glavna glumica hummoristične serije “The Mindy Project”, tridesetsedmogodišnja Mindy Kailing, prošle je godine po zaradi od 15 miliona dolara “skočila” s osmog na treće mjesto.

Ellen Pompeo (“Uvod u anatomiju”) i Mariska Hargitay (“Zakon i red”) dijele četvrto mjesto s 14,5 miliona dolara zarade godišnje, Kerry Washington (“Scandal”) je na petom mjestu sa zarađenih 13,5 miliona dolara, a slijedi je Kanađanka hrvatskih korijena Stana Katic, glavna zvijezda serije “Castle” s 12 miliona dolara zarade.

Među prvih deset najbolje plaćenih tv-glumica u svijetu prvi je put ušla bollywoodska zvijezda Priyanka Chopra koja u kriminalističkoj seriji “Quantico” glumi saveznu agenticu. Forbes ju je smjestio na osmo mjesto s 11 miliona dolara zarade, piše HINA.

Zvijezda dramske serije “Dobra žena” Julianna Marguiles je na devetom mjestu s 10,5 miliona dolara, a Julien Bowen koja s Vergarom glumi u “Modernoj obitelji” na desetom je mjestu s 10 miliona dolara zarade godišnje.

– Petnaest najbolje plaćenih ženskih tv-zvijezda u razdoblju od lipnja 2015. do lipnja 2016. “utržilo” je zajedno 208,5 miliona dolara, što je 43,5 miliona više nego prethodnih godina – piše Forbes.

Popis najbolje plaćenih muških tv-zvijezda u svijetu časopis će objaviti iduće sedmice.