Julia Louis-Dreyfus

Zvijezda Seinfelda o životnoj borbi: Teško se oteti crnim mislima

Julia Louis-Dreyfus1

Nisam razmišljala hoću li sutra umrijeti. Nisam dopustila mojim mislima da uopće odu tamo iako sam se toga bojala najviše

Podrška dragih ljudi presudna je u teškim trenucima života.

U to se uvjerila i glumica Julia Louis-Dreyfus kada se krajem prošle godine suočila s jednom od najstrašnijih dijagnoza – rakom dojke.

Kako kaže, bili su to jedni od najtežih trenutaka u njenom životu, ali nije dopustila da je obuzmu crne misli.

Na pitanje novinara The New Yorkera je li je bilo strah, glumica je odgovorila kako je odbijala prepustiti se negativnim razmišljanjima, ali im se ponekad jednostavno nije uspijevala oduprijeti. Srećom, to se dogodilo tek nekoliko puta.

“Nisam razmišljala hoću li sutra umrijeti. Nisam dopustila mojim mislima da uopće odu tamo iako sam se toga bojala najviše. U takva stanja sam upala samo na trenutak”, izjavila je.

Ipak, priznala je kako je ponekad bila istinski prestravljena.

Kako je istakla, u njenoj borbi najviše su joj pomogle tri stvari. A to su podrška porodice, društvo prijatelja, koji su svaki slobodan trenutak provodili s njom, ali i smijeh. Štaviše, njega smatra odgovornim za svoj oporavak.

“Ne postoji situacija koju malo smijeha ne može popraviti”, uvjerena je Louis-Dreyfus.

Podsjetimo, glumica je za bolest saznala tek nekoliko sati nakon dodjele nagrada Emmy, na kojima je ušla u istoriju kao najnagrađivanija glumica dosad.

Vrlo brzo je loše vijesti podijelila i s fanovima, a informisala ih je i tokom borbe s tumorom. U januaru je odradila posljednju kemoterapiju te se vratila glumačkim zadacima.

“Znate li kako morate držati jako usko uzde dok konj galopira? Tako sam se ja osjećala i čvrsto sam držala uzde. Imala sam jako tešku godinu, ali uspjela sam proći kroz to”, opisala je svoju borbu u intervjuu za New York Times.