Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

podmićivanje

Zvijezda serije “Kućanice” osuđena na zatvorsku kaznu

kucanica

Podsjetimo, glumica je u maju priznala da je dala 15.000 dolara kako bi se poboljšali SAT (ekvivalent državne mature) rezultati njene kćeri

Američka glumica Felicity Huffman (56) u petak je osuđena na 14 dana iza rešetaka zato što je platila 15.000 dolara lažnoj dobrotvornoj organizaciji povezanoj s Rickom Singerom (59) kako bi omogućila namještanje rezultata na testovima sposobnosti svoje kćerke.

Radi se o SAT-u (Scholastic Aptitude Test), testu sposobnosti koji se koristi kao prijemni ispit za upis na preddiplomske studije u SAD-u. Prijetila joj je i dugogodišnja kazna zatvora, ali s obzirom na to da je priznala krivicu, savezni tužitelji rekli su kako će dobiti nižu zatvorsku kaznu.

– Iskreno mi je žao studenata, škola i univerziteta koji su u problemima zbog mojih postupaka – rekla je Huffman i nastavila:

– Preuzimam potpunu odgovornost za svoje postupke. Prihvatit ću svaku kaznu koju smatrate prikladnom.

Zvijezda serije “Kućanice” na sud je došla držeći se za ruku sa svojim suprugom, glumcem Williamom H. Macyjem (69). Osim dvosedmičnog zatvora, morat će platiti i kaznu u iznosu od 30.000 dolara i obaviti 250 sati dobrotvornog rada, rekla je sutkinja Indira Talwani (58).

Sutkinja je istakla i kako ovaj skandal pokazuje neravnotežu u Americi te da imućniji roditelji mogu dati svojoj djeci više prednosti. Dodala je i da joj nije drago što glumicu šalje u zatvor, ali i da vjeruje da je to bio pravi potez.

Podsjetimo, glumica je u maju priznala da je dala 15.000 dolara kako bi se poboljšali SAT (ekvivalent državne mature) rezultati njene kćeri.