Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Patrick Murray

Zvijezda serije “Mućke” otkrio da ima tumor

mucke (1)

Išao sam na ultrazvučni pregled svih ovih mjeseci. Mnogi za ove simptome krive dob i nelagodu ili jednostavno smatraju da imaju slab želudac

Glumac Patrick Murray (65), zvijezda serije “Mućke” u kojoj je igrali lik Mickeyja Piercea, na svom Twitteru je objavio da mu je dijagnosticiran maligni tumor.

Odlučio je podijeliti svoje iskustvo kako bi pomogao drugima da na vrijeme otkriju bolest i počnu s liječenjem.

– Neki dan sam ugledao Vladinu reklamu u kojoj se savjetuje svima koji pate od nadutosti, osjećaju bolove ili nelagodu u abdominalnom predjelu te imaju problema sa zatvorom da pitaju svog liječnika opće prakse da ih uputi na ultrazvuk. U potpunosti je bezbolno i može vam spasiti život – napisao je u objavi.

– Od sada govorim iz vlastitog iskustva. Naravno da bih želio svoje zdravstveno stanje držati u tajnosti, ali bilo bi u potpunosti sebično da nisam prihvatio ulogu u ovoj reklami. Zahvaljujući ultrazvuku, imam šansu izboriti se. Pomoću ultrazvuka su uočeni tumori, a on je pokazao da su mojim organima potrebne daljnje pretrage – ispričao je Murray.

– Išao sam na ultrazvučni pregled svih ovih mjeseci. Mnogi za ove simptome krive dob i nelagodu ili jednostavno smatraju da imaju slab želudac. Nemojte zanemariti te simptome ako potraju – dodao je.