Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bebu kraljevskog pitona iskoristili za bacanje vudu magije

zmija_zasivena_usta_3

Kada je dobio poziv kako se u dvorištu jedne porodične kuće u Miami Dade okrugu na Floridi nalazi ogromni piton vatrogasac Scott Mullin nije ni sanjao o onome što će zateći na licu mjesta!

Kako navodi Miami Herald umjesto ogromne zmije kakve se na tom području često viđaju pronašao je bebu kraljevskog pitona dugačku 35 centimetara kojoj je neko – zašio usta.

Prema procjenama stručnjaka usta su joj bila zašivena najmanje mjesec dana, zbog čega je zmija dobila gljivičnu infekciju.

Srećom, vatrogasac koji se specijalizirao za spašavanje opasnih i otrovnih životinja odnio ju je kod prijatelja koji se bavi zmijama te su zajedničkim snagama jadnu životinju oslobodili muka.

Kako se jadna zmija našla u njihovom dvorištu porodica koja je pozvala pomoć nije mogla objasniti, no u raspravi ispod posta koji je vatrogasac objavio na Facebooku navodi se kako je zmija vjerovatno žrtva vudu obreda, u sklopu kojeg se zmiji u usta stavlja papirić s ličnim podacima osobe na koju se baca kletva, nakon čega se usta zašiju.

Iako u njenim ustima nije pronađen nikakav predmet, Mullin kaže kako je moguće da se papirić tokom mjesec dana razgradio.