Taj ludi svijet

Na farmi u Francuskoj

Da, i to se desilo: Kokoške ubile lisicu!

13/03/2019

Lisica je, naime, uspjela ući u odjeljak s tri hiljade kokoški na farmi, a automatska vrata su se zatvorila za njom i ostala je zarobljena

Kokoške sa školske farme u sjeveroistočnoj Francuskoj navodno su grupno ubile mladu lisicu, piše BBC.

Lisica je, naime, uspjela ući u odjeljak s tri hiljade kokoški na farmi, a automatska vrata su se zatvorila za njom i ostala je zarobljena. Ujutro su je pronašli mrtvu.

“Instinkt jata ih je preuzeo i napale su je kljunovima. Na vratu smo joj pronašli tragove udaraca kljunova”, ispričao je Pascal Daniel, ravnatelj škole za poljoprivredu i agrikulturu Gros-Chene.

Na farmi u sklopu škole inače živi šest hiljada kokoški koje su smještene na prostoru od pet hektara. Tokom dana kokoške slobodno lutaju dvorištem, a noć provode u svom odjeljku.

Nesretna lisica koja se uvukla među njih za sobom je zatvorila automatska vrata i nije uspjela izaći. Vjeruje se da je bila stara između pet i šest mjeseci.

“Hrpa kokoši je navalila na nju odjednom. Vjerovatno ju je preuzela panika kad ih je vidjela u tolikom broju. Kokoške znaju biti vrlo jake kad su u grupi”, rekao je Pascal.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.