Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Australija

Djevojčica od 12 godina rodila dijete

djevojcica

Sagovornica Jackie Tang navodi da se istražuje da li je seksualno zlostavljanje uzrok trudnoće

Dvanaestogodišnja djevojčica rodila je dijete, pošto je sa samo jedanaest godina ostala u drugom stanju i izazvala koordinirani odgovor zdravstvenih vlasti.

Djevojčica se porodila u bolnici u Pertu ranije ovog mjeseca i postala jedna od najmlađih majki u historiji Australije. Gradski odbor nije htio da komentariše ovaj slučaj, ali je priznao da on iziskuje zajedničku podršku.

“Potreban je koordinirani odgovor od državnih vlasti i agencija za podršku u kratkoročnom i dugoročnom vremenskom periodu, kako bi se postigla dobrobit svih pogođenih strana”, izjavili su iz odbora za lokalne medije.

“Gradski odbor, policija i Odeljenje za zdravstvo zajedno rade u interesu svih zainteresovanih strana”, dodaje se u saopštenju.

Sagovornica Jackie Tang navodi da se istražuje da li je seksualno zlostavljanje uzrok trudnoće.

“Ako je potrebno, stvar će biti upućena policiji na dalju istragu i biće obezbeđena odgovarajuća podrška za devojčicu”, istakla je ona.

Od 1980. godine registrovano je dvanaest porađaja majki od dvanaest godina starosti – najmlađe godine u kojima je neko na svet doneo dete – stoji u izveštajima Odeljenja za zdravstvo.

Godine 2017. registrovani su porađaji devojčica od trinaest godina ili mlađih, sedam od četrnaestogodišnjakinja i dvadeset jedan tinejdžerki od petnaest godina starosti.