Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tivat - Beograd

Drama u avionu Air Serbia: Pet minuta nakon polijetanja začuo se prasak

New Project (12)

Prema riječima putnika, bilo je i onih s malom djecom koja su počela plakati, a posada u prvih desetak minuta, pričaju, nije dala nikakvo objašnjenje

Avion kompanije Air Serbia, Airbus 319, na liniji Tivat – Beograd, morao je u utorak prinudno sletjeti 45 minuta nakon polijetanja s tivatskog aerodroma, prenijeli su crnogorski mediji.

Kako su za srbijanski portal Nova.rs ispričali putnici koji su bili u avionu, pet minuta nakon polijetanja začuo se jak prasak.

“Bilo je nešto nalik udaru groma. Avion je gubio i mijenjao snagu, a jedna putnica je vidjela iskre ispod nogu kao i da se ispušta gorivo iz rezervoara u more”, dodali su.

Avion je kružio iznad bokokotorskog zaljeva oko pola sata, a ljudi su na kopnu uočili veliku količinu dima koji je izlazio iz aviona.

Prema riječima putnika, bilo je i onih s malom djecom koja su počela plakati, a posada u prvih desetak minuta, pričaju, nije dala nikakvo objašnjenje.

“Prvih desetak minuta posada nije dala nikakvo objašnjenje, što je još više unijelo paniku. Potom su nas obavijestili da se dogodio kvar na motoru i da moramo da izvršimo pripreme za slijetanje na tivatski aerodrom. Uslijedila je standardna procedura u takvoj situaciji i to je putnike dodatno uplašilo, a naročito strance. Trenutno mehaničari vrše pregled aviona, a putnici čekaju nove informacije o letu, dok se neki putnici zbog straha odustali od leta, pa je i aerodromska služba morala da im pruži pomoć“, naveo je sagovornik Nove.rs.

Iz kompanije Air Srbija potvrdili su televiziji Crne Gore da je njihov avion iz Tivta za Beograda vraćen na aerodrom Tivat zbog tehničkih razloga i mjera opreza. Istaknuli su da sigurnost putnika nije bila ugrožena, prenosi Hina.

„Današnji let Air Serbia JU 201 iz Tivta do Beograda vraćen je u Tivat, zbog tehničkih razloga i mjera predostrožnosti. Avion je bezbjedno sletio na tivatski aerodrom”, naveli su u kratkom saopštenju.

Kako su kazali, žale zbog neprijatnosti i čini sve što je u njenoj moći da osigura da se let nastavi što je moguće prije.

“Bezbjednost putnika nije bila ugrožena ni u jednom trenutku“, dodali su.