bronx

Dvije policajke hit su na internetu, ali će zato ostati bez posla?!

New Project (42)

“Možete li molim vas izbrisati videozapis? Mogla bih izgubiti posao”, pitala je jedna od njih čovjeka koji je snimio video i objavio ga na Instagramu

Dvije pripadnice njujorške policije poslane su u Bronx iz preventivnih razloga, kako bi spriječile vatrene obračune usred rapidnog porasta nasilja u tom dijelu New Yorka, a one su uhvaćene kako puše nargilu. I to ne u kafiću ili nargila baru, nego pored službenog automobila.

Na snimci se mogu vidjeti policajke kako u oblaku dima puše nargilu kroz cijev izvučenu kroz prozor patrolnog vozila, piše The Post.

Sve se desilo prošle nedjelje (26. jula), kada su policajke provele oko sat i po ispred jedne stambene zgrade u Bronxu, preko puta Zoološkog vrta Bronx, rekao je izvor za The Post.

Osoba koja je snimila video rekla je za “The Post” da ju je objavio na Instagramu oko 17:30.

Šest sati kasnije, u 23:30, obje policajke sa snimke pokucala su mu na vrata i tražila da skine snimku, rekao je svjedok.

“Možete li molim vas izbrisati videozapis? Mogla bih izgubiti posao”, pitala je jedna od njih čovjeka koji je snimio video i objavio ga na Instagramu.

“Izgledale su prestrašeno. Izgledale su nervozno. Znale su da nisu u pravu.”

Policajke su svjedoku rekle da im je neko poslao vezu do videa, koji se brzo proširio društvenim medijima.

Svjedok je pristao da skine videozapis, rekao je, ali “milioni ljudi su ga već vidjeli.”

Dok su policajke duvale, svjedok je, kaže, namirisao metvicu, jedan od tipičnih ukusa duhana u nargilama.

Obje policajke su skidale maske, ili se ih povlačile ispod usta dok su pušile nargilu, a pušenjem nargile, tvrde stručnjaci može se širiti korona.

Voditelj patrola NYPD kakazao je da je zabranjeno pušenje u uniformi na javnim mjestima. Ured gradonačelnika Billa de Blasia uputio je upit na okolnosti sa snimke NYPD-u.

“Trebale bi dobiti otkaz”, rekla je Maria Haberfield, profesorica na John Jay Collegeu i stručnjakinja za poslove policije.

“Ne biste trebali ni pušiti obične cigarete dok ste u uniformi. Više me ne iznenađuje ništa.”