Taj ludi svijet

Fascinantna snimka: Šta se dogođa kada vas pogodi 50.000 volti

12/09/2015

The Slow Mo Guys, kreatori su popularne internetskog naučnog serijala. Neprestano donose drugačiji pogled na svijet svakodnevice još otkako su objavili prvi video 2010. godine.

Dok Gavin Free i Daniel Gruchy čine sve kako bi educirali svojih šest miliona pretplatnika na Youtubeu, objašnjavajući im fiziku uz usporeni spektakl, njihov glavni cilj je – zabava.

Snimka je snimljena u 28 hiljada sličica u sekundi

Svi su njihovi pokusi luckasti koliko su i očaravajući.

– Imam osjećaj da sve može izgledati dobro na usporenoj snimci. Čak i najjednostavnije stvari postaju impresivne – kazao je Gruchy.

Za njihov posljednji eksperiment otputovali su u Scottsdale (SAD, Arizona), gdje su posjetili američko sjedište Taser Internationala, kompanije koja proizvodi električno oružje. Njihovo je ime postalo sinonimom za električni pištolj – Taser.

Free i Gruchy su tako odlučili snimiti usporenu snimku pogotka električnim pištoljem. Pronašli su “dobrovoljca”, Dana Hafena iz Vision Researcha koji im nabavlja kamere.

Snimka, snimljena u 28 hiljada sličica u sekundi, savršeno prikazuje trenutak u kojem elektrode pogađaju tijelo i ispuštaju 50.000 volti kroz mišiće volontera.

Pogledajte…

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.