Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"U borbi za goli život"

HRT-ov novinar postao predmet sprdnje nakon javljanja iz Izraela

petar vlahov novinar hrt
Foto: Screenshot/ Twitter
Petar Vlahov

Novinar HRT Petar Vlahov je u javljanju za Dnevnik rekao da je upravo svjedočio raketnom napadu Hamasa, no pozadina

Petar Vlahov sinoć se u Dnevnik 2 javio iz Tel Aviva i vrlo brzo postao sprdnja na Twitteru, piše Index.hr.

Vlahov je izvještavao za HRT u pozi nekoga po kome zaista padaju bombe, dok su dvije žene iza njega prilično opušteno stajale pokraj automobila i tipkale na telefon.

Novinart HRT Petar Vlahov na glavi je imao otkopčani zeleni šljem. Nije nosio pancirku dok svi ostali reporteri u Izraelu nose plavu pancirku s natpisom PRESS i plavi šljem, budući da u svim ratnim zonama novinari moraju imati oznaku.

Nije poznato odakle Vlahovu šljem zelene boje i može se pretpostaviti da ga je posudio od nekog vojnika.

Novinar HRT Petar Vlahov je u javljanju za Dnevnik rekao da je upravo svjedočio raketnom napadu Hamasa. Te da su on i svi drugi vidjeli nekoliko raketa. Dodao je da su morali izaći iz automobila.

Oglasio se nakon što je njegova fotka postala hit

petar vlahov
FOTO: Screenshot
Novinar HRT Petar Vlahov

On je u razgovoru za Jutarnji rekao kako se inače voli našaliti, ali da mu zbog ove konkretne situacije o kojoj je izvještavao nije do smijeha.

“Ovdje u Izraelu bjesni grozni rat i stvarno mislim da bismo svi zajedno, pogotovo mi koji smo takvu strahotu preživjeli i na našim prostorima, trebali imati više sućuti prema žrtvama, prema ubijenima i ranjenima”, rekao je.

Vlahov misli kako se u takvoj situaciji neukusno sprdati na račun ekipe koja izvještava s ratišta.

“Fotografija koja je zaživjela na društvenim mrežama u nas izrezana je iz kompletnog televizijskog izvještaja i doista ne pokazuje stvarno stanje stvari”, rekao je Vlahov.

Kolegica stala u njegovu zaštitu

Na Twitteru se o Vlahovu oglasila i njegova kolegica Maja Sever.

“Nemam se namjeru sprdati s Vlahovom. Sjedim na sigurnom. Kao neko ko zna kako fijuče granata, od početka rata osjećam samo tupu bol i strah. Na fotografiji vidim samo da je reporter HRT-a bez zaštitne opreme, bez pancirke, bez oznake, bez adekvatne kacige”, napisala je.