Peru

Ministar podnio ostavku zbog organiziranja zabave za Noć vještica

peru

Južnoamerička zemlja teško je pogođena pandemijom, s preko 200.000 umrlih od virusa,što je najveća stopa smrtnosti po glavi stanovnika na svijetu

Peruanski ministar unutarnjih poslova podnio je ostavku u utorak nakon izvještaja da je u svojoj kući održao zabavu za Noć vještica kršeći Covid pravila.

Južnoamerička zemlja teško je pogođena pandemijom, s preko 200.000 umrlih od virusa,što je najveća stopa smrtnosti po glavi stanovnika na svijetu, navodi AFP-a.

Ministar Luis Barranzuela suočio se s mnoštvom kritika nakon manje od mjesec dana na vlasti i nakon TV izvještaja da je u nedjelju u svojoj kući u glavnom gradu Limi održao zabavu za Noć vještica, okupljanje zabranjeno vladinom uredbom koja je objavljena samo nekoliko dana prije.

Vijest je izazvala ogorčene reakcije sa svih strana političkog spektra u zemlji od 33 miliona stanovnika, natjeravši Barranzuelu da tvrdi da je skup bio u radne svrhe i da je žrtva “lažnih optužbi”.

Lokalna štampa izvještava kako bi vlada vjerojatno izgubila povjerenje da je 58-godišnji bivši policajac Barranzuela ostao na dužnosti ministra.