Taj ludi svijet

barcelona

“Osjetio sam čudan miris”: Otac i sin u skulpturi dinosaurusa naišli na jeziv prizor

25/05/2021

Porodica pokojnog muškarca prijavila je njegov nestanak, a policija je izvijestila kako se ne sumnja ni na kakvo kriminalno djelo

Španska policija istražuje smrt 39-godišnjaka čije je tijelo pronađeno unutar skulpture dinosaurusa u Santa Coloma de Gramenetu, predgrađu Barcelone.

Kako piše BBC, otac i sin osjetili su čudan miris koji se širio oko kipa napravljenog od kaširanog papira (tzv. tehnika papier-mâché), a otac je alarmirao policiju nakon što je kroz pukotinu na nozi skulpture stegosaurusa uočio dio trupla.

Porodica pokojnog muškarca prijavila je njegov nestanak, a policija je izvijestila kako se ne sumnja ni na kakvo kriminalno djelo.

Po dojavi o truplu, na lokaciju su poslane tri vatrogasne ekipe, koje su dinosauru morale otvoriti nogu kako bi izvadile tijelo nesretnog 39-godišnjaka.

Lokalni mediji pišu kako je muškarac, kojemu još nije otkriven identitet, navodno pokušavao doći do mobitela koji mu je ispao unutar kipa, da bi na kraju i sam upao u šuplji dio skulpture, gdje je ostao zarobljen – i to u položaju naglavačke, zbog čega nije bio u mogućnosti pozvati pomoć.

Policija čeka rezultate obdukcije kako bi saznala kako je 39-godišnjak umro.

Dekorativni kip uklonjen je poslije ove bizarne nesreće, a do tad se koristio za oglašavanje staroga kina u Barceloni.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.