Taj ludi svijet

Španija

Par zbog buke nije mogao zaspati dvije godine: Zaprepastili su se kad su srušili zid (FOTO)

23/05/2019

Par je čuo neobično zujanje u zidovima svoje spavaće sobe, a od tog zvuka nisu mogli spavati

Bračni par u Španiji noćima nije mogao spavati zbog neobičnog zvuka u njihovoj spavaćoj sobi.

Taj ih je zvuk dvije godine izluđivao, a onda su otkrili da se radi o ogromnoj košnici od čak 80.000 pčela koje su izgradile masivno gnijezdo u zidovima njihove kuće u gradu Pinos Puente u blizini Granade, javlja Daily mail.

Par je čuo neobično zujanje u zidovima svoje spavaće sobe, a od tog zvuka nisu mogli spavati. Tek je kasnije utvrđeno da se radi o pčelama pa su u pomoć pozvali lokalnog pčelara Sergia Guerrera.

Procjenjuje da se u njoj nalazi čak 80.000 pčela. Zauzele su velik dio zida i raširile se gotovo cijelom visinom spavaće sobe.

Guerrero je pčelar amater koji ljudima nudi svoje usluge u micanju košnica iz njihovih domova, a pritom pčele ne ubija. O ovom je slučaju rekao da ne razumije kako su ti ljudi mogli gotovo dvije godine živjeti s toliko puno pčela.

‘Košnica je bila zaglavljena tamo i oni nisu mogli spavati. Cijele su noći slušali zvuk pčela. Trebalo mi je sedam sati da košnicu izvadim, oslobodim pčele i vratim ih u prirodu. Cijeli je proces prošao bez problema’, rekao je Guerrero, koji je uz pomoć posebnog sustava za usisavanje izvadio sve pčele i zatim ih odvezao na sigurno.

Činjenica da su se ove pčele nastanile u zidovima kuće povezana je s klimatskim promjenama jer je stabala sve manje, kaže Guerrero.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.