Taj ludi svijet

Razmišlja o kupovini zemlje

Rimac kaže da će uskoro tražiti dokumente BiH: “Sad će reći da se pripremam za bijeg”

29/01/2023
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL KLJUČNE RIJEČI

Rimac je u Livnu nedavno osnovao kompaniju Continental Adventure koja se bavi "outdoor" turizmom i marketinškim uslugama. Firma organizira jednodnevne i višednevne izlete, a trenutno gradi prvi glamping resort na tom području

Poduzetnik i inovator Mate Rimac objavio je Facebooku screenshot dopisivanja s jednim svojim saradnikom, u kojem ga ovaj obavještava da mora izvaditi bosanskohercegovačke dokumente kako bi kupio zemlju u Bosni i Hercegovini.

“Stari, trebao bi izvaditi BiH osobnu, jer kao stranac ne možeš kupiti zemlju u BiH. Možeš jedino preko firme, ali lakše ti je da izvadiš osobnu i kupiš kao domaći državljanin. Hoćeš da ja vidim što trebaš za osobnu”, napisao mu je nepoznati pošiljatelj, prenosi Index.hr.

Ubrzo zatim, objava je nestala s Facebooka.

“A pas mater… Baš nisam nikad htio te bosanske dokumente. Ok onda, kad dođem drugi put. Sad će reć ‘Evo ga, priprema se za bijeg’, odgovorio je Rimac.

“Nisam znao da sam stranac u svom rodnom gradu. ‘Evo ga, brzo će i on k’o Mamić’, napisao je Rimac na Facebooku, a zatim je obrisao cijelu objavu.

Inače, Rimac je u Livnu osnovao kompaniju Continental Adventure koja se bavi “outdoor” turizmom i marketinškim uslugama. Firma organizira jednodnevne i višednevne izlete, a trenutno gradi prvi glamping resort na tom području.

Taj će resort, uz smještaj i brojne aktivnosti na otvorenom, gostima nuditi fotosafari s divljim konjima, kao i izlete na Dinaru.

Ranije je u Livnu Mate Rimac pokrenuo i tehnološki park Linnovate, u kojemu je nastao niz manjih firmi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.