Nedim Šuta

Sarajlija koji je Dybali prodao psa: Kada me nazvao, spustio sam mu slušalicu (VIDEO)

seta

Posljednjih nekoliko dana aktuelna je priča na Instagramu i ostalim društvenim mrežama kako je argentinski fudbaler, koji igra za Juventus, Paulo Dybala, kupio prelijepog psa Bowena upravo od Nedima iz Sarajeva

Gost BHTV-a bio je osnivač i vlasnik jedine registrovane uzgajivačnice pasa pasmina Američka akita i Shiba inu u Bosni i Hercegovini, poznatiji na društvenoj mreži Instagram kao dr. Wolf.

Posljednjih nekoliko dana aktuelna je priča na Instagramu, ali i ostalim društvenim mrežama, kako je argentinski fudbaler, koji igra za Juventus, Paulo Dybala, kupio prelijepog psa Bowena upravo od Nedima iz Sarajeva.

– Kada je Dybala prvi put pokušao da me kontaktira ja zaista nisam znao o kome se radi, jer fudbal nije sfera moga interesovanja. Ja sam spustio slušalicu, jer engleski jezik kojim je komunicirao je bio toliko loš, pa sam mislio da me neko zeza, i ja sam hladno spustio slušalicu. Mislio sam da se neko igra samnom, da pokušava provjeriti cijene ili slično.

Cijela priča o Dybali počela je sa jednog seminara o psima koji je držao u Italiji.

– Novinarka jednog lista napisala je članak o meni i kada sam vidio taj link rasplakao sam se, kazao je Šuta.

– Ono što sam ja radio godinama sada je neko vidio, zapazio i napisao to. Prenio svima. Dobar Dybalin prijatelj je vidio to, rekao njemu i tako je počela ta priča. Tek sam kasnije vidio kakve su to osobe, ko je Dybala. Njegova pristupačnost i njegove zaručnice ostavila me je bez teksta. Prizemni su a žive potpuno druge filozofije života.

Kako kaže, sada je jako je velika potražnja za psima u svijetu. Pandemija koja nas je zadesila je doprinijela razvoju i ekspanziji pet industrije.

– Mene ovo imponuje zato što je Sarajevo kao moj grad, univerzitet na kojem sam se školovao, dobili jedan dan pažnje u svim medijima. Svi su prenijeli da je mega zvijezda kupila ljubimca u BiH. Kada bude putovao naredni put u inostranstvo neću morati govoriti gdje je BiH i i spominjati bivšu Jugoslaviju. To je meni sentimentalna vrijednost i ona je značajnija nego ja sam kao uzgajivač. Prvenstveno ja sam naučnik i ja živim za ovo što radim, kaže Nedim.