Taj ludi svijet

Kina

Saznala da joj je dečko siromašan, pa pronašla nevjerovatan način da ga se riješi

17/03/2019

Bilo je to nešto preko čega nije mogla preći pa ga je odlučila ostaviti, no bojala se kako će reagirati pa je skovala plan

Jedna Kineskinja lažirala je vlastitu otmicu i ubistvo, navodno samo kako bi prekinula vezu sa siromašnim dečkom, prenosi Oddity Central.

Neimenovana 37-godišnja žena iz Wuhana nedavno je uhapšena nakon što se otkrilo da je lažirala vlastitu otmicu i ubistvo od strane bivšeg dečka – kako bi prekinula s trenutnim, čija finansijska situacija joj nije odgovarala.

Žena prezimena Yu s Linom je u vezi bila neko vrijeme, no saznala je da je siromašan tek nakon što je posjetila njegov dom tokom Kineske nove godine. Bilo je to nešto preko čega nije mogla preći pa ga je odlučila ostaviti, no bojala se kako će reagirati pa je skovala plan.

21. februara, ubrzo nakon što se vratila s razočaravajućeg posjeta Linovom rodnom gradu, Yu je nestala iz zajedničke spavaonice para i nekoliko minuta kasnije nazvala je dečka da mu kaže kako ju je oteo bivši muž.

“Dođi i spasi me, bivši muž me oteo. Dođi brzo! Mislim da sam već na autocesti”, rekla mu je prije nego je prekinula poziv. Kako bi bila što uvjerljivija, Yu je poslala nekoliko poruka dečku u kojima se pretvarala da je otmičar, upozoravajući ga da će biti ubijena ako on nazove policiju.


Zatim mu je poslala još nekoliko poruka, u kojima ga je obavijestila da je ubijena i da joj je tijelo bačeno u jezero. S obzirom na to da Lin nije uspijevao pregovarati s “otmičarem”, pozvao je policiju.

Lokalna policija počela je pregledavati snimke s nadzornih kamera u blizini. Uspjeli su ući u trag Yu u malom motelu, a kad je policija došla na scenu, ostali su šokirani jer je ona mirno ležala na krevetu i gledala TV.

Tokom ispitivanja, “iznenađujuće smirena” žena rekla je kako je nedavno saznala da joj je dečko siromašan pa je lažirala otmicu i ubistvo, nadajući se da će njezin dečko “odustati” i nastaviti sa svojim životom.

Otkrila je i kako je dečka prvo htjela prevariti i samo nestati iz njihove zajedničke spavaonice, no shvatila je da on ima jedini ključ, pa je osmislila plan s otmicom.

Kako piše Wuhan Evening News, Yu je policija zadržala 10 dana zbog narušavanja društvenog poretka.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.