Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zatvor Spuž u blizini Podgorice

“Spusti ruke kad te bije”: Zlostavljanje zatvorenika dospjelo u javnost (VIDEO)

Screenshot_3

Dok ga robijaš tuče, on osuđeniku kojem se izvinjava govori: “Dobar si momak”, pa pada na stolicu od udarca

“Vijestima” je dostavljen snimak zlostavljanja iz zatvorske sobe u Spužu, u blizini Podgorice, a glavni akter je osuđen za dvostruko ubistvo Mašan Č. Osuđenik Mašan Č. tukao je i zlostavljao cimera iz zatvorske sobe Milosava R. zvanog Bazuka, dok je treći robijaš sve to snimao mobilnim telefonom. Snimak je jučer dostavljen novinarki “Vijesti”.

Zlostavljanje posmatraju i dvojica osuđenika sa kojima dijele sobu, od kojih jedan savjetuje zlostavljanog robijaša da spusti ruke dok ga Čogurić bije.

Prve sekunde snimka prikazuju Milosava R. koji sjedi, Mašana Č. koji stoji nad njim i još dvojicu zatvorenika koji šetaju po sobi.

“Neću te udarat, neću te udarat. Snima čo’jek, pozdravi ga ovamo. Sad ćeš da mu se izviniš”, naređuje Mašan Č. osuđeniku, koji u tom trenutku ustaje sa stolice i izvinjava se.

“Mile, izvini brate što sam te udario, nisam znao da si Mašanov drug”, govori ovaj u kameru i istovremeno počinje da dobija šamare od zatvorenika

Dok ga robijaš tuče, on osuđeniku kojem se izvinjava govori: “Dobar si momak”, pa pada na stolicu od udarca.

Mašan mu naređuje da spusti ruke. “Spusti ruke, bre”, viče Mašan, dok ponovo udara “kolegu”.

Dok ga tuče, osuđenik, koji da bi se zaštiti od udaraca, drži ruke preko glave i govori: “Dobar si momak”.

Istovremeno treći osuđenik, koji i ne pokušava da zaustavi zlostavljanje, govori zatvoreniku: “Spusti ruke, druže, kad te bije”. Nakon dvadesetak sekundi ovaj naređuje osuđeniku da ustane i izvini se opet.

“Nećemo sad, izvini mu se opet”, govori Mašan, dok vuče Bazuku za laktove da bi ustao sa stolice i jednom rukom pokazuje ka petom robijašu koji ih snima.

“Izvini, Mile”, govori on i ipak dobija dva udarca.

Neko iz sobe pita ga: “Kako si tako glupo uradio, Bazuka”, a ovaj dok pada od udaraca, odgovara: “Nisam znao”.

“Izvini Mile, neću više”. “Za Milana G., izvini Mile”, ponavlja Bazuka.