Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sjedinjene države

U staračkom domu proglasili ženu mrtvom, kasnije u mrtvačnici je “oživjela”

Foto: Screenshot

“U ovom trenutku nismo uspjeli pronaći nikakvu kriminalnu namjeru staračkog doma, ali istraga je u toku”

Žena (74) proglašena je mrtvom u staračkom domu u gradu Lincolnu u Nebraski, da bi dva sata kasnije zaposlenik pogrebnog poduzeća pri pregledu tijelu otkrio kako je žena zapravo živa, piše NBC News.

Zaposlenici pogrebnog poduzeća Lincoln nazvali su hitnu, a 74-godišnjakinja je prebačena u bolnicu, gdje je jučer zadržana, potvrdio je zamjenik šerifa Ben Houchin na konferenciji za novinare. Nije poznato u kakvom je stanju trenutno žena, a Houchin ju je identificirao kao Constance Glantz.

Pokrenuta istraga

-Ovo je vrlo neobičan slučaj. Radim 31 godinu i nikada prije nisam ništa slično doživio, kazao je Houchin. Objasnio je kako je starački dom ženu proglasio mrtvom u 9:44 sati, a liječnik se spremao potpisati smrtovnicu. Nije poznato je li se to dogodilo.

Žena je zatim odvedena u mrtvačnicu, a u 11:43 sati iz pogrebnog poduzeća je upućen poziv hitnim službama. Houchin je opisao scenu kada su zaposlenici pogrebnog poduzeća otkrili da je žena živa.

-Zaposlenik je stavljao Constance Glantz na stol kako bi započeo proces, ali je primijetio kako ona još diše, naveo je.

Houchin je potvrdio kako je istraga u toku, ali kaže kako nema naznaka da je starački dom postupio zlonamjerno kada je Glantz proglasio mrtvom.

-U ovom trenutku nismo uspjeli pronaći nikakvu kriminalnu namjeru staračkog doma, ali istraga je u toku, zaključio je.