Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubio morskog psa koji ga je krenuo napasti (VIDEO)

ajkula

Australijanac je snimio je trenutak kada je ubio bronzanog morskog psa koji mu se previše približio dok je bio u podvodnom ribolovu kraj obale Queenslanda.

Snimak početno prikazuje dvojicu muškaraca kako s podvodnim puškama gledaju tri ili viške morskih pasa kako plivaju u krug na desetak metara ispod njihovih nogu. Zatim je jedan izvadio dihalicu iz usta pa doviknuo drugome

“Približavaju nam se, jel’ da!’ – Nećemo moći ništa uloviti dok su oni u blizini. Prijatelju, ja idem nazad na brod – odgovorio mu je drugi i signalizirao povratak. Ali nakon nekoliko trenutaka ribolovac je ponovno zaronio i uočio kako jedan morski pas ide ravno na njega.

Instinktivno ga je upucao, a morski pas se gotovo odmah okrenuo na leđa i počeo tonuti u dubinu. Muškarac je u potpunom šoku samo uspio opsovati.

Bronzani morski psi mogu narasti do 3.5 metara, postići težinu od 300 kilograma, a naziv su dobili po bronzano-sivim leđima i bijelom trbuhu. Ovi predatori poznati su po napadima u u grupama i potencijalno su agresivni.
Do sada je zabilježen velik broj napada na ljude u Australiji.