Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dramatična snimka

Vlasnik restorana rukama razbijao staklo automobila dok su turisti bježali

albanija – napad

Španski mediji navode kako su u tom automobilu bili Eugenio Galdon i njegova porodica te su kazali kako su restoran napustili nakon što je spomenuti vlasnik iz nejasnih razloga počeo biti agresivan

Vlasnik restorana u albanskom Porto Palermu u Albaniji prošle je sedmice pobjesnio na španske turiste koji su napustili restoran, kako tvrde, zbog njegovih neugodnosti te im razbio vjetrobransko staklo na automobilu.

Snimka ovog incidenta ovih se dana pojavila u medijima, a na njoj je vidljivo kako su turisti pokušavali otići i usred vožnje im je vlasnik spomenutog restorana rukom razbijao prednje staklo. Putnici su vikali, a suvozač je pokušavao maknuti vlasnika restorana koji se držao haubu i razbijao staklo, piše The Guardian.

Nakon što se automobil zaustavio, vlasnik restorana je sišao s njega i pokušavao ući prije nego što se porodicom uspjela udaljiti od njega.

Španski mediji navode kako su u tom automobilu bili Eugenio Galdon i njegova porodica te su kazali kako su restoran napustili nakon što je spomenuti vlasnik iz nejasnih razloga počeo biti agresivan.

Albanski premijer, Edi Rama, se turistima izvinio preko svoje Facebook stranice tvrdeći kako jedna osoba nije reprezentativna za cijelu državu.

“Barbarin koji je napao naše prijatelje iz Španije je sramota za naš narod te je prekršio naše manire i običaje gostoljubivosti. Ponudili smo našim prijateljima izvinjenje te ih ponovno pozvali u našu zemlju”, napisao je Edi Rama u Facebook objavi.