Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zaljubljena slonica pokušala DiCapriju skinuti pantalone

3000

Pretpostavljamo da se radi o slonici, koja nije nimalo luda.

Slavni Oskarovac Leonardo DiCaprio, spakovao je kofere te se uputio put Indonezije, s misijom podizanja svijesti za kritično ugrožene vrste.

Glumac je tom prilikom posjetio rezervat Leuser Ecosystem, kako bi tom području dao podršku od raznih razvojnih prijetnji, a tokom svog posjeta, susreo i s nekoliko veličanstvenih Sumatranskih slonova, koji su kritično ugrožene vrsta te se smatra kako će kroz 30 godina nestati s lica zemlje, ako se nešto hitno ne poduzme.

“Leonardo DiCaprio podupire lokalne partnere za uspostavu životinjskog utočišta u Leuser Ecosystem-u, posljednjem mjestu na zemlji, gdje Sumatranski orangutani, tigrovi, nosorozi i slonovi koegzistiraju u divljini”, stoji u saopštenju.

Iako podržavamo takvo zalaganje, po kojem je glumac široko poznat, nismo mogle ne primijetiti jednog slona, kojem se slavni Leonardo posebno svidio, sudeći po fotografiji, koja je obišla svijet.

LeoSlon9

Na njoj, napaljeni slon surlom povlači Leonardove hlače na prilično nezgodnom mjestu, ali Leonardo se nije dao zbuniti, već je fotografisanje odradio do kraja poput pravog profesionalca, s obzirom da je vrlo vjerovatno naučen da ga zaluđeni obožavatelji povlače sa svih stana, kada ga sretnu na cesti.

Podsjetimo, slavni je glumac prošloga mjeseca napokon dobio Oscara, kojeg je toliko dugo čekao, i to za svoju ulogu u filmu “Povratnik”. I pobjednički govor iskoristio je kako bi pažnju javnosti usmjerio na klimatske promjene.

“Klimatske promjene su je najveća prijetnja s kojom se cijela naša vrsta susreće. Moramo se svi skupa boriti i dati podršku onim političarima kojima ne manipulišu velike kompanije. Zbog naše djece i njihove djece, zbog miliona najsiromašnijih koje će klimatske promjene najviše pogoditi, zbog onih kojima su glasovi utišani zbog pohlepnih političara. Hvala vam svima i nemojmo uzimati planetu zdravo za gotovo. Ja ovu večer ne uzimam zdravo za gotovo”, zaključio je govor i zaradio pljesak kolega, ali i čitavog svijeta.