Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tinejdžeri prenosili uživo razmjenu vatre s policijom, pa se ubili

tinejdz-puc3333

Dvoje ruskih srednjoškolaca snimali su i uživo prenosili putem aplikacije Periscope pucnjavu koju su razmjenjivali s policijom prije nego li su počinili samoubistvo.

Fotografije na kojima se vidi kako pucaju na policiju 15-godišnjaci su objavili na Instagramu, prije nego što su pronađeni mrtvi u kući na sjeverozapadu ruske pokrajine Pskov.

Policija je za novinsku agenciju TASS kazala da je pronašla tijela djevojke Katje i mladića Denisa s očitim znakovima samoubistva, ističući kako nisu na njih otvorili vatru.

Na jezivom live streamu Katja govori: ‘Nemamo opcija’, a Denis dodaje: ‘Ako se ne predamo, umrijet ćemo. Ali ako se predamo, nikada se više nećemo vidjeti’.

– Ovo je strašna tragedija. Sagledavamo okolnosti i detalje oko toga što se tačno dogodilo – kazala je dječja pravobraniteljica Anna Kuznetsova za TASS.

https://www.youtube.com/watch?v=0zU_3EyCO-k

Istražitelji su kazali kako pokušavaju saznati razlog njihovog očajničkog poteza. Ističu kako je policija pozvana u kuću u selu Krasnije Strugi u okviru potrage za nestalim tinejdžerom. Kada su došli na njih je otvorena paljba iz vatrenog oružja.

Na snimci koja prikazuje Denisa kako ispaljuje rafalnu paljbu s prozora drvene kuće prema policijskom kombiju, Katja govori da je u kući bilo oružja jer je njen očuh pripadnik specijalnih snaga.

Prilikom incidenta Denis je Katjinu majku upucao u nogu. Naime, Katjina majka bila je navodno vrlo ljuta kada je Denis došao u njihovu kuću i bez dozvole ustvrdio kako će tamo prenoćiti.

https://www.youtube.com/watch?v=M8jNx-YbkBQ

Specijalna policija provela je nekoliko sati pregovarajući s tinejdžerima a onda su uz pomoć suzavaca ušli u kuću i pronašli mrtve tinejdžere, ističu istražitelji.

Katja i Denis na Periscopeu su objavili svoje posljednje sate na životu, a pritom su pušili, pili i dopisivali se s školskim kolegama.

https://www.youtube.com/watch?v=G7Id0n86BBA

https://www.youtube.com/watch?v=7MxjwBfWj6w