Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Audiju A7 švercovao usoljena ovčija crijeva

carina usoljena crijeva

Srbijanski carinici su 4. aprila 2016. godine na graničnom prelazu Gradina otkrili nesvakidašnji prekršaj: 37-godišnji Leskovčanin, nosilac dvojnog (srpskog i bugarskog) državljanstva, pokušao je da prokrijumčari gotovo 50 kilograma usoljenih – ovčijih crijeva!

Pomenuti putnik se pojavio na graničnom prelazu koristeći zeleni kontrolni prolaz, namijenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje. Slučajnim uzorkom izdvojen je za selektivnu kontrolu.

Carinik se iznenadio kada je otvorio prtljažnik “Audija A7” bugarskih registarskih oznaka i u njemu zatekao ogromnu crnu kesu u kojoj su se nalazile 122 veze usoljenih ovčijih crijeva čija je ukupna težina iznosila 44 kilograma.

Mada nisu očekivali da neko luksuznim automobilom sa kožnim sjedištima krijumčari ovako nešto, carinicima ni takvi slučajevi nisu potpuno nepoznati, jer je, kažu, to roba koja ima mnogo višu cijenu na srbijanskom tržištu, u odnosu na susjednu Bugarsku. Primjera radi jedna veza usoljenih ovčijih crijeva, koja se koriste za punjenje kobasica, u Srbiji košta između osam i deset eura.