Magazin

U Banjoj Luci doček Pravoslavne nove godine uz ‘Bijelo dugme’ i tamburaše

13/01/2017

Povodom Nove godine po julijanskom kalendaru, na Trgu Krajine u Banjoj Luci večeras će biti održan koncert “Bijelog dugmeta”, prvi u tom gradu nakon 28 godina.

Kako su najavili organizatori, Goran Bregović, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović će u dvosatnom nastupu zabavljati Banjalučane i njihove goste uz neke od svojih najpopularnijih hitova.

Početak koncerta najavljen je u 23.00 sata, a trajat će do jedan sat iza ponoći.

Uoči nastupa grupe „Bijelo dugme“, najavljen je koncert benda „Mistik“, a za dobro raspoloženje, sve do tri sata iza ponoći, pobrinuće se i DJ „Kizami“.

Pokrovitelj koncerta u Banjoj Luci je predsjednik RS-a.

Istovremeno Grad Banja Luka i Banski dvor organizuju svečani doček julijanske nove godine ispred Banskog dvora i porte Hrama Hrista Spasitelja, s početkom od 19.00 sati.

U kulturno-umjetničkom programu nastupit će Veliki gradski tamburaški orkestar i “Tamburaši sa Vrbasa”.

Vatromet u 23.55 sati najavit će „dolazak“ Pravoslavne nove godine, dok će u ponoć početi moleban u Hramu Hrista spasitelja.

U RS-u je subota, 14. januara, neradni dan, odlučila je entitetska vlada.

Policija je pojačala sigurnosne mjere povodom proslave Pravoslavne nove godine u Banjoj Luci i u drugim općinama tog bh.entiteta, u kojima će također biti organizirane proslave na otvorenom uoči Nove godine po julijanskom kalendaru.

Komentari