Magazin

Ubila je stotine bikova, u subotu je stigla osveta

17/10/2016

Francuska toreadorica Lea Vicens (31) – koja je prošle godine izazvala bijes među aktivistima za prava životinja kada se fotografisala sa odsječenim ušima bika koji ju je prethodno oborio u areni, teško je povrijeđena.

Povrijedio ju je proteklog vikenda bik u areni u Zaragozi.

Bik ju je srušio s konja u subotu i nanio joj potom teške ozljede.

FOTO leavicens.com

FOTO leavicens.com

lea-vicens2

lea-vicens3

lea-vicens4

lea-vicens5

Prije nego bika puste u arenu drže ga najmanje 24 sata zatvorena u mraku, pa kad naglo izađe na svjetlost, iritira ga crvena boja, premda ne razlikuje boje, i zato su plaštevi kojima im mašu pred glavom crvene boje.

Pikadori (picar – ubosti) na konjima ili bez njih, najprije biku zabadaju bodeže u leđa i vrat, da ga na taj način draže, ali ujedno da gubi krv, što veseli i uzbuđuje publiku. Ti su bodeži ukrašeni raznobojnim vrpcama, a glavni se toreador sve više približava životinji s crvenim plaštem u ruci i elegantnim pokretima tijela, po mogućnosti, bez iskoraka, nastoji izbjegavati bikove rogove. Ta igra traje neko vrijeme, a publika uzvikuje: „Ole“ – bodri toreadora da bude što bliže rogovima, a onda bi on jednim udarcem trebao životinji zadati smrtni ubod u srce, nakon čega se bik ruši. Toreador tako postaje matador.

Pozirala s odsječenim ušima bika nakon što ju je zamalo ubio

Komentari