Užas u Hrvatskoj: Mrtvački sanduci s ostacima tijela poronađeni na đubrištu

sanduk-1488701565-1121473

Sa hrvatskog ostrva Hvara ne prestaju pristizati šokantne vesti. Nakon što je prije sedam dana sin drškom motike nasmrt pretukao starog oca u mjestu Dol, u Opštini Stari Grad na deponiji sa otpadom pronađeni su raspadnuti mrtvački sanduci s posmrtnim ostacima više osoba. U toku je policijski uviđaj i istraga koja treba utvrditi otkud groblje na đubrištu, odnosno kako i žašto su sanduci završili na deponiji uz naselje Malo Selo nadomak Staroga Grada.

U petak oko 15 sati hvarskoj policiji šokirani građanin javio je da se na đubrištu nalaze raspadnuti sanduci s posmrtnim ostacima. Prema neslužbenim informacijama, jedna Hvaranka angažovala je osobe da joj očiste grobnicu. Međutim izgleda da su tokom ‘čišćenja’ zatekli, što je valjda i logično sanduke sa kostima u lošem stanju, pa su odlučili da ih jednostavno bace u đubre.

Odbačene ljudske kosture preuzelo je pogrebno preduzeće Lovrinac, koje će ih odnijeti na Odjeljenje patologije splitske bolnice na obdukciju. U hvarskim kuloarima sumnja je bačena na jednog od lokalnih grobara, ali da li je on odgovoran i postoje li propusti s njegove strane ili je pak u pitanju besramna namjera tek će da se utvrdi.