Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veliko interesovanje publike za filmove 21. SFF-a

21stsff-prodaja-ulaznica

Ostalo je još osam dana do početka najveće regionalne filmske smotre 21. Sarajevo film festivala (SFF). Slobodna prodaja karata počela je jučer i već prvog dana zabilježeno je veliko interesovanje za filmove koji će biti prikazani na sedam različitih lokacija.

– Prvi dan prodaje pojedinačnih ulaznica za sve programe SFF-a, ali i sistem SMS rezervacija za korisnike HT Eroneta mreže, pokazali su da ove godine vlada zaista, bez pretjerivanja, nezapamćeno interesiranje publike za filmove koje prikazujemo – kazala je Feni manadžerica Press ureda SFF-a Altijana Marić.

Dodaje da je to još jedan pokazatelj da je publika prepoznala kvalitet ovogodišnjeg programa koji u svim selekcijama donosi najbolje naslove regionalne i svjetske kinematografije.

Već tradicionalno, kazala je Marić, najviše se traže ulaznice za filmove Open Air programa te takmičarskih selekcija, ali interesovanje publike ne izostaje ni kada su u pitanju ostali festivalski programi.

– O tome najbolje govori i činjenica da smo u srijedu ispred Box offica zatekli veliki broj ljubitelja filma, koji su se već u ranim jutarnjim satima došli da bi među prvima osigurali ulaznice – istaknula je.

Ulaznica ima još dovoljno, ali ipak se preporučuje svim ljubiteljima filma da na vrijeme osiguraju ulaznice jer je već sada izvjesno da će neki od filmova zbog velikog interesiranja publike imati i svoje reprizne projekcije, ali o tome će se više znati, kaže Marić, u narednim danima.

Cijena ulaznica kreće se od dvije do 20 KM, koliko košta ulaznica u Narodno pozorište za zatvaranje Festivala i dodjelu nagrada, a cijena zavisi od lokacije na kojoj se film prikazuje i termina prikazivanja.

Ovogodišnje 21. izdanje Sarajevo film festivala bit će otvoreno 14. augusta, a 22. augusta Festival će biti zatvoren dodjelom zvaničnih nagrada “Srce Sarajeva” za najbolja filmska ostvarenja.

Poštovaoci filma imat će priliku u devet festivalskih dana pogledati 259 filmova iz 57 zemalja u 18 programa.