Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Završen drugi dan Mostar Film Festivala

mostar_film_festival_3

Projekcijom filmova u natjecateljskom programu ‘Dnevnik mašinovođe’ redatelja Miloša Radovića i ‘S one strane’ Zrinka Ogreste, u Hrvatskom domu ‘Herceg Stjepan Kosača’, u Mostaru u petak je obilježena druga večer Mostar Film Festivala (MOFF).

Uz igrani film, zanimanje publike u Mostaru nije izostajalo ni za program ‘Docuspectre’ u kojem je prikazan dokumentarac ‘Druga obitelj’, domaćeg redatelja Zdenka Jurilja, koji govori dirljivu priču o Humanitarnoj udruzi fra Mladen Hrkać.

One najmanje, na dnevnoj projekciji zabavljao je ‘Šegrt Hlapić’, dok su prva filmska druženja započela s protagonistima filma ‘Mrtve ribe plivaju na leđima’, redeteljem Kristijanom Milićem, scenaristom Josipom Mlakićem i glumcima Draganom Despotom i Draženom Mikulićem.

Za onaj opušteniji dio večeri i odličnu atmosferu u mostarskom Golden Pubu zaslužan je zagrebački bend Elemental koji je filmsku publiku držao na nogama do kasno u noć.

Filmsko druženje u subotu započinje s redateljem Danilom Šerbedžijom. Ponovno su tu projekcije u programu ‘Dječji klasici’ kao i filmovi u programu ‘Docuspectre’. U subotu krećemo s prikazivanjem studentkih filmova, dok će natjecateljski program obilježiti ‘Oslobođenje Skopja’ i bh. kandidat za Oscara, film Danisa Tanovića ‘Smrt u Sarajevu’.

Inače, 10. MOFF trajat će do 30. studenoga u Hrvatskom domu ‘Herceg Stjepan Kosača’ u Mostaru.