Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zemlju će u novembru na dvije sedmice prekriti potpuna tama?

noc

Na internetu se pojavila još jedna teorija zavjere prema kojoj će Zemlju od 15. do 29. novembra prekriti tama. Za sve će biti kriv astronomski događaj koji će se desiti između Venere i Jupitera.

Prema glasinama na internetu, NASA je navodno objavila da će u ovom periodu Zemlju prekriti tama koja će trajati 14 dana. Naravno, ovu informaciju je nemoguće pronaći na stranicama NASA-e, ali prema pisanju „Daily Stara“, to će biti uzrokovano astronomskim događajem između Venere i Jupitera.

Dobro upućeni izvori kažu da je Charles Bolden, šef NASA-e navodno prezentovao svoj izveštaj na 1.000 stranica u Bijeloj kući.

“Venera će se pomjeriti prema jugozapadu Jupitera zbog čega će sijati deset puta jače od Jupitera. Svjetlost venere će zagrijati gasove na Jupiteru koji će eksplodirati i prema Suncu poslati ogromnu količinu vodonik. Sve će to uzrokovati snažnu eksploziju na površini Sunca, a temperatura će se u trenu povećati za 9.000 kelvinovih stepeni. Sunce će pokušati da ‘zatvori’ tu eksploziju emitujući toplinu iz svog jezgra. Zbog te ogromne vrućine Sunce će poprimiti plavičastu boju, te će biti potrebno oko 14 dana da bi vratilo svoju normalnu temperaturu na površini. Dok Sunce bude ‘hladilo’ svoju površinu njegova svjetlost će biti mnogo zagušenija“, objašnjavaju upućeni teoretičari zavjere.

Ovaj događaj ne bi trebalo da ima veliki uticaj na zemlju. Očekuje se porast temperature za nekoliko stepeni, ali potpuno pomračenje moglo bi da zahvati samo Južni i Sjeverni pol.

Ipak, NASA je demantovala ove tvrdnje navodeći da se tako nešto nije vidjelo milionima godina, ali priznaju da nije nemoguće da se nekad desi.