Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sberbank počela obilježavanje Dana štednje

sberbank-zmajzi456

Sberbank BH je ove godine ranije počela s obilježavanjem Međunarodnog dana štednje, a prvi u nizu događaja kojim se obilježava taj praznik je druženje mališana iz OŠ Safvet beg Bašagić iz Sarajeva sa Zmajzijem, maskotom dječije štednje Sberbank BH.

Druženje je upriličeno u poslovnici banke u Starom Gradu, a Zmajzi je učenike škole odveo u posjetu Centralnoj banci Bosne i Hercegovine, kako bi ih upoznao s institucijom u kojoj se čuva novac, ali i istorijskim činjenicama vezanim za bh. novac.

Od ponedjeljka će Zmajzi u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Zenici organizovati kreativne radionice u tržnim centrima, na kojima će djeca biti u prilici naučiti nešto više o štednji, ali se i zabaviti i osvojiti zanimljive nagrade.

U ponedjeljak, na Međunarodni dan štednje, sve poslovnice Sberbank BH će ugostiti mališane iz obližnjih škola i vrtića, koji će doći u tradicionalnu posjetu i upoznati se o aktivnostima banke, ali i ovim značajnim datumom.

Obilježavanje Međunarodnog dana štednje bit će okončano sredinom novembra, donacijom namještaja za dva vrtića, saopćeno je iz Sberbank.