Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Beskućnika zalili vodom i izbacili ga iz restorana (VIDEO)

beskucnik333

Bolesni beskućnik izbačen je iz popularnog američkog restorana brze hrane na tako bešćutan način da se snimka njegovog izbacivanja proširila na društvenim mrežama i izvala zgražanje miliona ljudi.

Jeremy Dufresne teško je bolestan 25-godišnji beskućnik koji povremeno dolazi u Dunkin’ Donuts kako bi se zagrijao i napunio mobitel, no njegov dolazak u nedjelju nije se svidio zaposleniku koji ga je, nakon što je beskućnik zaspao na stolu, zalio kantom vode.

”Koliko puta sam ti rekao da ne spavaš ovdje?!” urlao je zaposlenik na beskućnika, nakon čega ga je počeo vrijeđati i prijetiti mu policijom.

Jeremy, koji ulicama luta još od srednje škole, boluje od shizofrenije. Kontakt ima samo s majkom i zato puni mobitel svaku večer.

”Nisam čak ni spavao nego sam samo spustio glavu na stol. Šokirao sam se kad me zalio vodom, ali što sam mogao napraviti? Uzeo sam stvari i otišao. Čovjek očito ima nekih svojih problema pa je odlučio sav bijes iskaliti na meni”, ispričao je 25-godišnjak za portal Syracuse.

Bešćutni zaposlenik dobio je otkaz, a zgroženost zbog incidenta izrazio je i Kimberly Wolak, vlasnik franšize Dunkin’ Donuts.

”Snimka je jako uznemirujuća. Ovo krši sva naša pisana pravila i potpuno je suprotna temeljnim vrijednostima naše organizacije. Kontaktirat ćemo gospodina s videa i izviniti mu se”, poručio je Wolak.

I dok mnogi na društvenim mrežama izražavaju tugu i bijes zbog ovog događaja, ispred popularnog je lanca protestovala skupina aktivista te organizirala kampanju za pomoć mladiću kojom su u dva dana prikupili više od šest hiljada dolara.