Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši biznismen od pećine napravio kuću iz snova

pecina-pr1

Jedan bivši biznismen napravio je svoj dom iz snova u pećini, u pokušaju da izliječi multiplu sklerozu.

Angelo Mastropietro (37) proveo je osam mjeseci uređujući povijesnu 800 godina staru pećinu u šumi Wyre u Worcesteshireu, u kojoj sada ima i tekuću vodu, struju, podno grijanje i wi-fi.

pecina11111

Mastropietro je odlučio da kupi pećinu nakon što mu je dijagnosticirana multipla skleroza kad je imao 29 godina. Bolest ga je natjerala da razmisli o svom načinu života i stresu koji proživljava zbog visokih ambicija u karijeri.

– Bolest me podsjetila da moram paziti na sebe. Htio sam da budem na mjestu gdje ću imati sretniji i zdraviji život. Pećina je na prekrasnoj lokaciji i djeluje veoma opuštajuće. Dok ste na kilometar od najbližeg puba ili supermarketa, vi ste hiljadu milja nazad u historiji – rekao je Mastropietro koji se u Veliku Britaniju vratio iz Australije 2010. godine, a za pećinu je saznao 1999. kad je bio prisiljen da se s prijateljima sakrije od kiše u njoj dok su vozili bicikle.

pecina5555

Deset godina poslije vidio je oglas da se pećina prodaje za 62.000 funti, te ju je kupio. S 100.000 funti budžeta počeo je da uređuje pećinu.

Uz konstantnu prijetnju bolesti, koja ga je jednom ostavila paraliziranim, njegov napor bio je još veći.

pecina6666

Iako je zadržao čari pećine, nije bježao od modernizacije, pa je priključio struju i vodu.

– Definitivno ima moderan izgled, ali nadam se da sam zadržao svu draž pećine – rekao je Mastropietro.