Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

“Colibri – note u bojama” u JU OŠ “Hasan Kikić”

media-share-0-02-05-3595916cda14d7512145cb91bf6c4842749ac6db4e729e05660c41758d6e0f60-5b14e2d9-7d54-4e8f-ab65-7a8b5846deb9

U okviru projekta “Colibri – note u bojama”, koji finansira Općina Centar, mališani iz Udruženja za podršku porodicama i osobama sa poteškoćama u razvoju “Colibri“ posjetili su JU OŠ „Hasan Kikić“ Sarajevo i održali zajedničku kreativnu radionicu “Širimo ruke prijateljstva”.

Radovi svih učesnika bit će predstavljeni u decembru na izložbi u Centru za kulturu Općine Centar – istakla je Aida Hrnjić ispred Udruženja „Colibri“.

Projektom želimo da promovišemo moć vršnjačke podrške i empatije među djecom.

Pružanjem podrške projektima od društvenog značaja i ulaganjem u kvalitetne programe podrške razvijamo kulturu društvene brige – istakao je Almir Pleh, direktor škole.

Učenici su bili oduševljeni ovom idejom i druženjem, i pokrenuli inicijativu za nastavkom radionica tokom cijele školske godine.

Saradnja sa Colibrima počela je od kampanje Kupi čas – volontiraj za nas, GPS narukvica, a zatim je uslijedila volonterska misija „KUTAK ZA SRETNO DJETINJSTVO“.

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje nastala je ideja da Colibrima darujemo jedan kutak za igru koji će biti opremljen didaktičkim materijalima neophodnim za svakodnevni rad sa djecom.

Opremanjem Kutka „ZA SRETNO DJETINJSTVO“ i obezbjeđivanjem didaktičkog materijala za korisnike u Udruženju „Colibri“ željeli smo kreirati programe podrške za svako dijete i promovirati aktivizam u zajednici – istakla je Admira Hrelja, socijalna radnica u ovoj školi.

Projekat je i ovaj put u okviru društveno odgovornog poslovanja podržala Vitinka.