Život i zdravlje

Deset vaših poteza koji muškarce čine ljubomornim

21/01/2018

Psiholozi se slažu da je nesigurnost jedan od najčešćih uzroka ljubomore – kako u same sebe, partnera tako i u vezu općenito. Ali, bez obzira koliko muškarac bio samopouzdan, neki “klasični” potezi žena u njemu će probuditi ‘posesivnog’ Christiana Greya, piše zadovoljna.hr.

1. Flertovanje s drugim muškarcima

Igranje kosom i pučenje usana samo su dio dobro poznatih poteza iz zavodničkog arsenala svake žene. Flert može biti posve bezopasan čin pitome zabave, no ponašate li se ovako s muškarcima na nekom događaju pred vlastitim partnerom, imajte na umu da njemu neće biti drago.

2. Smijanje tuđim šalama

Ako je nešto smiješno, vi ćete se nasmijati, i to je posve normalna reakcija. Možda ne razmišljate je li šalu ispričao muškarac ili žena, no vaš partner će sigurno primijetiti spol vic-majstora. Pogotovo ako mu često spominjete kako volite njegove šale, a duhovitost smatrate privlačnom kvalitetom kod jačeg spola.

3. Ludi ste za muškim zvijezdama?

Vašim prijateljicama vjerojatno je simpatično kada se pretvorite u neobuzdanu tinejdžericu dok govorite o Hughu Jackmanu ili Gerardu Butleru, ali vaš partner ne želi slušati hvalospjeve o drugim muškarcima bez obzira što žive na drugom kraju svijeta.

4. Spominjanje muških imena kolega

On želi čuti detalje iz vašeg poslovnog života, ali ne i rečenice koje započinju s: ‘Ivan je danas ispričao tako dobar vic’. Ako spominjete muške kolege u pozitivnom svijetlu, govorite njihova puna imena, ili kažite Ivan s posla i tako smanjite intenzitet ‘prisnosti’.

5. Dopisivanje s drugim muškarcima

Izmjena poruka preko mobitela ili na društvenim mrežama s drugim muškarcima njega dovodi do ‘ludila’. On se ne osjeća ugodno što vodite neki zaseban život u digitalnom prostoru, u kojemu su sve opcije otvorene.

6. Imate muškog najboljeg prijatelja

Koliko god vaš odnos bio platonski, partner će se doumitii može li se izroditi nešto više iz tog prijateljstva. Krivicu svalite na svu silu romantičnih komedija u kojima najbolji prijatelj tik prije odjavne špice shvati da mu je ljubav života cijelo vrijeme stajala ispred nosa.

7. Spominjanje dobrih starih vremena s bivšim

Ako ne želite da se vaš partner pita jeste li još uvijek romantično zainteresirani za svojeg bivšeg momka, nemojte ni tog muškarca spominjati u partnerovom društvu. Tačnije, nikada nemojte spominjati bivšeg u njegovom društvu!

8. Kada provodite slobodne dane bez njega

Odlazak na godišnji odmor s prijateljima, odnosno bez partnera za njega je jasan znak da ne volite provoditi duža vremenska razdoblja u njegovom društvu.

9. Kada idete na zabave bez njega

Ako idete na zabave samo sa svojim prijateljicama ili s poslovnim kolegama, a pritom objavljujete razuzdane fotografije na svojim profilima po društvenim mrežama, znajte da će on osjetiti povrijeđenim – i da, ljubomornim.

10. Kad radite prekovremeno

Neočekivani prekovremeni rad do kasnih večernjih sati univerzalni je okidač ljubomore kod oba spola. To vam je jasno, zar ne?

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.