Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uprkos visokim temperaturama

Deveti Posuški đir okupio nekoliko stotina zaljubljenika u biciklizam

posuški đir
Foto: Posuško lito

Prva ruta za djecu do 12 godina uključivala je bicikliranje u užem gradskom području, dok su oni nešto stariji ove godine vozili po nešto izmijenjenijoj i dužoj ruti od 17 kilometara

Ovogodišnja tradicionalna biciklijada ”Posuški đir 2023.”, koja je održana u nedjelju u Posušju u sklopu Posuškog lita, okupila je veliki broj zaljubljenika u biciklizam.

Trg hrvatskih branitelja u Posušju bio je tokom poslijepodneva okupljalište svih generacija, amatera i profesionalaca, zaljubljenika u biciklizam, koji su uprkos iznimno visokim temperaturama došli odvoziti jednu od dvije rute.

Prva ruta za djecu do 12 godina uključivala je bicikliranje u užem gradskom području, dok su oni nešto stariji ove godine vozili po nešto izmijenjenijoj i dužoj ruti od 17 kilometara.

Uz domaće ekipe, među nekoliko stotina biciklista, revijalnu utrku kroz Posušje te dio mjesnih zajednica Rastovača i Čitluk vozili su i gosti iz ostalih gradova i općina širom Hercegovine. Svi oni imali su se prilike po završetku družiti na mjestu odakle je krenuo ovogodišnji đir, uz okrjepu koju je pripremio organizator.

Također, ovo je bila prilika za populariziranje ove vrste rekreacije i sporta. Stoga je na Trgu hrvatskih branitelja bio postavljen štand na kojem su se učesnici mogli upisati u posuški biciklistički klub, saopćeno je s Posuškog lita.