Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

posljednji pozdrav

Iz Rudnika Kreka poslali poruku nakon što je izvučeno tijelo stradalog rudara

Foto: N1/Društvene mreže

Podsjetimo, spasilačke ekipe su jučer, petog dana potrage, iz jame Rudnika Mramor kod Tuzle izvukle beživotno tijelo rudara Asima Šehanovića

Rudnik Kreka u čijem sastavu i Rudnik Mramor oglasio se povodom akcije traženja i pronalska rudara Asima Šehanovića kojeg je prije šest dana zatrapala zemlja u jami dubokoj 170 metara.

“Obavještavamo da je odmah po pronalasku našeg komorata obaviještena Hitna pomoć Doma zdravlja Tuzla i Policijska uprava Zapad, te je pronađeni prvi kopač Asim Šehanović i iznesen iz jame u 21,30 sati. Nažalost, doktor Hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla – ljekar mrtvozornik je po pregledu unesrećenog radnika konstatovao smrt u 21,40 sati.

Ovim putem Rudnik uglja ‘Kreka’ d.o.o. – Tuzla iskazuje neizmjernu tugu i bol za izgubljenim mladim životom našeg komorata, a porodici, prijateljima i komoratima izjavljujemo najdublje saučešće.
Uz veliki ponos što je bio nezamjenjljiv dio našeg kolektiva, našeg komorata, Šehanović Asima, pozdravljamo posljednjim RUDARSKIM SRETNO”, poručili su iz Rudnika Kreka.

Podsjetimo, spasilačke ekipe su jučer, petog dana potrage, iz jame Rudnika Mramor kod Tuzle izvukle beživotno tijelo rudara Asima Šehanovića.

Spasilačka akcija odvijala se u teškim uslovima. Nakon što su timovi za spašavanje prije tri dana došli do njegove bušilice, postojala je nada da će akcija spašavanja uspjeti, ali ishod potrage je ipak završio tragično.

Spasilački timovi primjenjivali su sve što znaju i umiju kako bi što prije došli do rudara koji je bio zatrpan 170 metara ispod zemlje.