Život i zdravlje

Apple pokrenuo istragu

Djevojčici iPhone eksplodirao u rukama

16/07/2019

U Appleu sumnjaju da bi uzrok eksplozije moglo da bude prekomjerno punjenje uređaja ili upotreba dodatnih proizvoda koji nisu njihovi

Dok se jedanaestogodišnja Kayla Ramos igrala na svom iPhoneu 6, iz telefona su počele da se pojavljuju varnice.

Zatim je, kako tvrdi, uređaj eksplodirao, pa ga je bacila na krevet. Djevojčica je zadobila lakše opekotne, a zapaljeni iPhone je progorio prekrivač.

Nakon incidenta, koji se dogodio u Kaliforniji, kompanija Apple je pokrenula istragu, a iz lokalnog predstavništva su obećali da će Kayli poslati novi iPhone, rekla je medijima njena majka Maria Adata.

U Appleu sumnjaju da bi uzrok eksplozije moglo da bude prekomjerno punjenje uređaja ili upotreba dodatnih proizvoda koji nisu njihovi (kabela za punjenje i/ili punjača), kao i održavanje u neovlašćenim servisima.

Inače, Samsung je prije nekoliko godina bio prisiljen da na globalnom nivou iz prodaje povuče svoj model Galaxy Note 7, pošto se veći broj kupaca žalilo da im je telefon eksplodirao. Cijeli slučaj je južnokorejsku kompaniji nanio gubitak od pet milijardi dolara, usljed izgubljene prodaje i drugih gubitaka.

Kako je iPhone 6 stariji model, sa kojim dosada nije bilo većih problema, može se očekivati da eventualne posljedice po Apple neće biti ni približno ozbiljne.

Komentari

Autor: B92

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.