Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neobično

Djevojčici Sofiji rastu tri vrste kose, ljekari zbunjeni

sofija kosa
Privatna arhiva

„Počelo je sa jednom loknom i mi smo mislili da se to “ućebalo” od ležanja, a onda je počelo da se širi“, rekla je Sofijina mama

Mala Sofija iz Leskovca u Srbiji ima kosicu za kojom bi se svako okrenuo. Negdje je ravna, negdje su svilene krupne lokne, a na pojedinim dijelovima – sitne kovrdže.

Sofija ima tri godine i tri vrste kose. Ako je pogledate sprijeda – kosa joj je smeđa i ravna. Pogled iz profila s jedne strane prikazuje djevojčicu sa svilenim krupnim smeđim loknama. Ali okrene drugu stranu lica, vidjećete svijetle sitne, kako ih neki zovu „afro“ lokne.

Njena mama za N1 Srbija kaže da je ovako neobična kosa počela da raste poslije prvog rođendana.

„Počelo je sa jednom loknom i mi smo mislili da se to “ućebalo” od ležanja, a onda je počelo da se širi“, rekla je Sofijina mama.

Kaže da se obraćala i pedijatru i frizerima kako bi saznala šta je u pitanju, ali da je od svih dobila odgovor da niko nikada nije vidio tako nešto i ne znaju uzrok.

Privatna arhiva

„Što se tiče održavanja, još učimo i ne znamo šta da radimo pogotovo što ima tri tipa kose na glavi. Češljamo kosu samo kad je mokra“, kaže mama.

N1 je prije dvije godine, tragom jedne vijesti iz inostranstva, saznao da u Srbiji postoje dva dječaka koja imaju „sindrom neukrotive kose“. Ova kosa raste nagore i opire se češljanju. Otac dječaka iz Kragujevca tada je ispričao da su se o kosi malog Lava sami informisali preko interneta, jer su pedijatri prvi put vidjeli takvu kosu.

Privatna arhiva

Sofijina mama kaže da zna za slučajeve djece iz Kragujevca i Lebana, ali da je kod njene kćerke u pitanju nešto drugo. Šta tačno, još nisu saznali.