Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drugi dan „Nektar OK Festa“ u ritmu „Van Goga“

nekatr fest van gogh

Sa muzikom smo zaspali i sa muzikom smo se probudili i drugog dana OK Festa. Ponovo smo jedistvenost prostora „iskoristili“ za održavanje press konferencije na kojoj su prisustvovali Đule, frontmen legendarnog benda „Van Gog“, predstavnici kompanije „Huawei“ i Addiko banke, kao i načelnik opštine Foča, Radisav Mašić.

Nastup „Van Goga“ očekuje veliki broj posjetioca festivala, a Đule je, kao i obično obećao dobru atmosferu.

– Velika nam je čast i zadovoljstvo da smo prvi put na ovom mjestu, na jednom posebnom festivalu. Ovo govorim bez dodvoravanja i laskanja. Ova ekipa još uvijek vjeruje u prave vrijednosti koje još uvijek vjeruje da stvari mogu da se pomjere sa mrtve tačke. Fantastičan prostor, organizacija i sigurno jedan od festivala koji će u budućem vremenu konkurisati za festival sa nekim visokim evropskim priznanjem. Teško je organizovati s svim ovim pogodnostima za posjetioce Još od djetinjstva nisam vidjeo ovako pun kamp, a ispod ovih šatora u kampu se dešava ljubav. Ovo je festival koji cijeni prave vrijednosti a posebno me raduje što su te vrijednosti okrenute ka porodici. Vidio sam veliki broj porodica na ćebetu na travi i zadovoljstvo nam je što ćemo svirati pred svim tim ljudima
Prave vrijednosti OK Festa prepoznala je opština Foča na šta je podsjetio i načenik Radisav Mašić.

– Drago mi je što smo i ove godine dio manifestacije, nadamo se da ćemo i u narednim godinama biti. Dosadašnjim radom ekipe OK Festa izuzetno smo zadovoljni. Opština Foča je ovaj festival prepoznala kao događaj koji doprinosi razvoju turizma u našoj opštini, a turizam je jedna od onih grana na koju mi vrlo ozbiljno računamo i koja ima veliki značaj. Organizatorima sva priznanja, a uspjeh koji su do sada ostvarili najbolja je garancija da će OK Fest živjeti opština Foča će i ubuduće u granicama svojih mogućnosti pomagati u svemu onome u čemu budemo mogli.

Ove godine OK Fest je sklopio još jedno vrijedno prijateljstvo, pa je iz tih razlga Addiko banka, banka partner Festivala.

-Projekti namijenjeni djeci i mladima su u fokusu sponzorske strategije Addiko banke. U tom kontekstu treba posmatrati i naše prisustvo na OK Festu. Već četvrtu godinu OK Fest okuplja mlade ljude iz regiona i pruža im mogućnost da osim odlične muzike upoznaju i prirodne ljepote Bosne i Hercegovine, poput Perućice, jedine evropske prašume, planinska jezera i brojne druge sadržaje. Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv OK Festivala da budemo dio ove zaista uspješne regionalne priče”, istakla je Marija Panić, marketing menadžer Addiko banke u BiH. Osim ovog festivala, Addiko banka je ove godine podržala niz kulturnih institucija i manifestacija, a sa ciljem promocije vrijednosti lokalnih zajednica u kojima djeluje, dodala je Panić.

Zvanični telefon festvala, takođe, prvi put ove godine je Huawei P10, a isped ove kompanije obratio se marketing menadžer Tibor Čavić.

– Veliko je zadovoljstvo biti dio organizacije OK Festa. Kompanija Huawei prepoznaje značaj razvoja sub urbane kulture, I slobodno mogu da kažem da ce to i da nastavi pruzajuci podršku upravo svim onima koji daju svoj doprinos. Radimo zajedno, jer zajedno smo jači.

Pored Banjalučke pivare, uz Nektar OK Fest ove na Tjentištu je i prijatelj festivala kompanija m:tel.

Večeras nastupaju TBF, “Van Gogh” i “Psihomodo Pop”. Kao i uvijek najbolja zabava rezervisana je za “OK kamp” i “OK stage” na kojem će nastupiti “Kanda, Kodža i Nebojša” i “E-Play”. Na “Summer stage-u” publiku će zabavljati Ralon Brancin, a za after party u „OK Stage“-u biće zadužen „Banana zvuk” (Luka “TBF”). Ljubitelji filmske umjetnosti uživaće u „OK cinema“ zoni, koja se i ove godine realizuje u saradnji sa Operacijom kino i Sarajevo film festivalom, u okviru koje će večeras biti prikazan fim “Tour de France”.