Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Imala je 165 kilograma, a jedan let avionom je sve promijenio

julia000

Julia Spence (45) iz Velike Britanije imala je više od 165 kilograma kada je doživjela najveću neprijatnost u životu – zbog kilaže nije mogla da se smjesti u avion. Toliko se posramila da je odmah po povratku sa putovanja promijenila životni stil – i danas ima dvostruko manje kilograma.

Spence je počela da gomila kilograme 2002. godine, nakon što je na treningu kik-boksa ozbiljno povijredila članak.

julia11111

– Prije povrede sam imala 76 kilograma i išla sam na treninge dva puta sedmično. Nakon povrede sam se jako brzo udebljala 20 kilograma, i od tada sam izgubila kontrolu – kazala je Julia.

Vremenom je došla do kilaže od 165 kilograma, a posebno ju je potresala činjnica da je imala dvostruko više kilograma od svog muža. Međutim, jedno sudbonosno putovanje na Kipar joj je otvorilo oči.

julia2222

– Prije tri godine, na letu za Kipar, desilo mi se nešto užasno. Pokušala sam da sjednem, ali nisam mogla da stanem jer pojas za vezivanje nije bio dovoljno dugačak da se obmota oko mene. Bilo je užasno, morala sam da kažem stjuardesi u čemu je problem. Zatim je ona otišla do donese duži pojas i zamijenila mi ga. Bilo je jako ponižavajuće. Nisam mogla ni da spustim stočić od stomaka. Tada sam shvatila da više ne mogu da nastavim tako – prisjeća se ona.

julia33333

Čim se vratila kući, učlanila se u klub za mršavljenje i skinula nevjerovatnih 82 kilograma – baš onoliko koliko je težak njen suprug.

Prestala je da jede sir i da pije vino svake večeri, i umjesto toga uvrstila puno voća i povrća u način ishrane. Ranije je unosila 4.000 kalorija dnevno, a sada unosi 1.500.

– Veoma mi je čudno kada pomislim da sam imala dvostruko više kilograma. Ali veoma sam sretna – zaključuje Julia.