Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Isprobajte prirodni lijek za mamurluk

mamurluk

Istraživanje australijskih naučnika pokazalo je da u prevenciji mamurluka mogu pomoći kruške. Radi se o tome da pomažu tijelu da svari i ukloni alkohol.

Broj recepata koji “provjereno” ublažavaju posljedice burne alkoholne noći vjerovatno je jednak samom broju pića koje smo i mogli da popijemo. Međutim, sada postoji jedan i iza kojeg je stala nauka.

Australijska naučna agencija CSIRO objavila je kako je njihovo istraživanje pokazalo da u prevenciji mamurluka mogu pomoći kruške.

Uz to navode i snižavanje holesterola, protivupalno djelovanje i da pomažu pri opstipaciji. Međutim, to su sve manje važne informacije kad je mamurluk pred vama.

Mnogi narodni lijekovi i savjeti koji će sprečiti mamurluk traže i neke pripreme pre konzumiranja aklohola, a mnogima to tada nije visoko na listi prioriteta. Zato se sok od krušaka čini kao prilično jednostavan zahvat, koji bi mogao da pomogne.

Naučnici navode da kruške, naročito sok od korejske kruške, bitno smanjuje simptome mamurluka u odnosu na placebo. Najbolje se to moglo vidjeti na sposobnosti ispitanika da budu koncentrisani.

Nauka tvrdi kako je to zbog toga jer kruške utiču na enzime u metabolizmu alkohola, odnosno pomažu tijelu da probavi i ukloni alkohol ili smanji njegovo apsorbovanje. Međutim, naučnici dodaju da su ovo preliminarne studije i da rezultati treba da se finalizuju, ali ne škodi da se isproba.