Život i zdravlje

Kako zavesti djevojku bez ijedne riječi

06/05/2016

Ako se spremate u večernji izlazak s društvom, a još uvijek ste u potrazi za djevojkom, ovo je za vas.

Glasna muzika u barovima i klubovima ili nedostatak hrabrosti mogu biti kočnica da s nekom djevojkom ostavrite neki kontakt.

Hoćete li sve pustiti ili ipak nešto možete učiniti?

Ako sjedite…

Govor tijela govori puno više nego riječi. Čak i ako imate slatkorječiv govor, a vaše tijelo odaje neke druge znakove, možda nećete biti tako uspješni u zavođenju. Stoga je dobro znati kako se postaviti i na koji način zavesti djevojku koja vam je zapela za oko, a bez ijedne jedine riječi. Ako sjedite i pijete piće, sjedite raširenih nogu. Laktove raširite od tijela i ne pokazujte znakove nervoze, savjetuje profesor psihologije sa Univerziteta Bucknell, Joel Wade.

Ako imate priliku, jednu ruku prebacite preko druge stolice, izgledat ćete ležernije i privlačnije.

Osmijeh

Stalno smijanje, posebno ako se i morate potruditi, nije privlačno ženama, pojašnjava. Ne znači to da trebate imati “poker face”, ali sve isforsirano odbija nježniji spol.

Ako ste u društvu prijatelja…

Iskoristite dobru šalu ili nešto da svog prijatelja potapšete po leđima, savjetuje Wade. To je znak dominacije u društvu.

Počešite se…

Ne tamo gdje ste prvo pomislili, već po bradi. Tokom noći, posebno ako ste ulovili njen pogled i znate da vas gleda, nekoliko se puta počešite po bradi. Povezano je to s testosteronima, smatraju naučnici, a ovako ćete je “podsjetiti” na vašu muževnost.

Ulovite joj pogled

“Šarate” pogledom okolo, ali ako ste se sreli pogledom u nekom trenutku, na odličnom ste putu. Održavajte kontakt očima, privlačniji ste nego ostali muškarci oko vas.

Pratite njene signale

Ako ste sve karte dobro odigrali, primjetit ćete njeno zanimanje za vas i znakove koje ona šalje vama. Ako podiže obrve dok vas gleda, stavlja kosu iza uha, spremna je pobliže vas upoznati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.