Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka i sin postali otac i kćerka

corey

Transrodni Eric(a) i Corey Maison iz Detroita podijeli su svoju nevjerovatnu priču s javnošću u jednom australskom TV showu. Naime, majka i sin odlučili su promijeniti spol i sada su otac i kćerka.

Corey se od malih nogu ponašala poput djevojčice, a zbog ženstvenog je ponašanja vršanjaci su je zlostavljali. Majka ju je morala ispisati iz škole, no tek u 11. godini života potvrdilo se ono u što je sumnjala. Corey je gledala emisiju o jednoj transrodnoj djevojčici i tada se povjerila majci da se osjeća baš poput nje. Roditelji su je potpuno razumijeli i prihvatili njene strahove i želje.

Porodica je tada potražila pomoć stručnjaka za promjenu spola, a Corey se prvi put u životu počela oblačiti poput djevojčice. S obzirom da je imala kratku kosu, a svi su je poznavali, često su je zadirkivali. Zlostavljanje je nekad išlo toliko daleko da joj je jedan kolega rekao da se ubije jer ionako nikome neće nedostajati.


Pomoć ljekara Corey je potražila u dječjoj bolnici u Chicagu. Ljekari su ipak savjetovali da s hormonalnom terapijom pričekaju do njenog 14. rođendana, što je ujedno bilo dovoljno rano da djevojčica izbjegne muški pubertet.

Tada su zajedno započeli proces promjene spola.

“Bio sam ohrabren odlukom svog djeteta, iako su se emocije miješale”, priznao je Eric koji se podvrgnuo dvostrukoj mastektomiji i otkrio da je još uvijek u braku s partnerom u kojeg se zaljubio dok je bio žena.


“Volim ga kao osobu i nije važno kojeg je spola”, rekao je.

Priznaje da je jedina pogreška koju je napravio ta što se nije dovoljno rano educirao o promjeni spola i krenuo s postupkom.

Corey je transformaciju svoje majke i sebe prikazala i na Instagramu i dobila podršku mnogih.

Me and the best mom in the world ????

A post shared by Corey Maison (@coreymaison) on

https://www.youtube.com/watch?v=OW92UlhDVO4