Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka šestero djece: Muškarci su krivi za sve neželjene trudnoće

gabrielle333

Gabrielle Blair, majka šestero djece, odlučila je putem Twittera podijeliti svoja razmišljanja o abortusu, zaključivši da su za sve neželjene trudnoće u potpunosti krivi samo muškarci.

“Ako želite spriječiti pobačaje, morate spriječiti neželjene trudnoće, a za njih su 100 posto krivi muškarci. Stvarno jesu. Možda sad mislite da je za to potrebno dvoje ljudi i jest, ali za planiranu trudnoću”, napisala je Amerikanka na svom profilu.

Njenu objavu vrlo je brzo podijelilo na hiljade ljudi, a ova majka i blogerica dala je detaljno objašnjenje za svoja razmišljanja.

“Sve neželjene trudnoće posljedica su neodgovorne ejakulacije prilikom odnosa i tačka. Pitate se kako? Žene mogu ostati trudne dva dana u mjesecu i to određeni broj godina, što znači da mogu ostati trudne samo 24 dana u godini. Ali muškarci mogu uzrokovati trudnoću 365 dana u godini. Zapravo, ako muškarac ejakulira više puta u danu, može uzrokovati više trudnoća dnevno. Teoretski, muškarac može uzrokovati više od 1.000 trudnoća u samo jednoj godini”, zaključila je Gabrielle dodajući kako muškarci mogu uzrokovati neželjene trudnoće ”od puberteta pa sve do smrti”.

Iako se mnogi nisu složili s ovakvim razmišljanjem, komentirajući kako žene mogu koristiti oralnu kontracepciju, Gabrielle im je poručila kako pilule nisu sigurne jer uzrokuju brojne nuspojave, dok su muškarcima kondomi stalno na raspolaganju.