Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mislila je da se udebljala, a onda je posjetila ginekologa

operacija – tumor

Pacijentica (37) iz Tetova na zapadu Makedonije primijetila je da joj je u zadnjih sedam mjeseci intenzivno narastao trbuh. Pomislila je da se počela naglo debljati, ali kako je nakon stroge dijete vaga pokazivala da je sve teža i teža, otišla je na pregled kod ginekologa.

Ubrzo je otkrila šokantnu dijagnozu – u njenoj utrobi je bio tumor težak 16 kilograma! Čim je ginekolog ustanovio o čemu se radi, hitno ju je poslao u kliniku za ginekologiju u Skoplje.

– Kad je žena primijetila da se ništa ne mijenja i da su se pojavili problemi s disanjem, javila se ginekologu. Bol i problemi s disanjem natjerali su je da reagira – rekao je doktor Igor Aluloski iz ginekološke klinike u Skoplju.

Operacija je trajala dva sata. Tim ginekologa i anesteziolog uspješno su obavili operaciju, a pacijentica je u stabilnom stanju.

– Najviše posla smo imali dok nismo otvorili abdomen kako bismo mogli pristupiti cisti i izvaditi ju cijelu, a da ne dođe do njenog prskanja. Iako se čini da je tumor dobroćudan, u to nikad ne možete biti sigurni – izjavio je Aluloski, kojem ovo ipak nije rekordni tumor.

Prije dvije godine je iz utrobe jedne pacijentice izvadio cistu tešku čak 50 kilograma!